g
sýr plísňový
niva, popřípadě gorgonzola či syrečky
1
lžíce
mouka
Postup přípravy receptu
Květák uvaříme do skoro měkka, nakrájíme jako na mozeček a dáme do větší mísy. Na olivovém oleji osmahneme kuře s kari a muškátovým ořechem. Přimícháme ke květáku, přidáme nakrájenou cibulku, kukuřici a nakrájený či nastrouhaný sýr a dáme do zapékací mísy. Na zbylém oleji připravíme jíšku, zalijeme mlékem, osolíme, opepříme a okořeníme. Květákovou směs zalijeme omáčkou a navrch přidáme rozšlehaná vejce. Dáme zapéct do trouby a pečeme tak dlouho, dokud se neudělá křupavá krusta (asi 30 minut na 200 °C).
Tvaroh smícháme s měkkým sýrem, nakrájenou sterilovanou červenou paprikou, červenou sladkou paprikou, cibulkou na jemno…
více o Budapešťská výborná pomazánka
Mouku smícháme s práškem do pečiva. Vejce utřeme s cukrem a pak přilijeme smetanu. Přisypeme mouku a všechno promícháme…
více o Bábovka s čokoládovými kousky
Do trochy vlažného mléka rozdrobíme droždí a přidáme cukr a trochu mouky. Na teplém místě necháme vzejít kvásek. Do…
více o Vdolky s povidly a šlehačkou