Těsto rozpůlíme a z každé půlky vyválíme tenký plát (do obdélníku). Střed rozváleného těsta potřeme trochou rozšlehaného vejce (místo kam budeme pokládat suroviny-podélně). Toto místo posypeme solí a kmínem, dále poklademe šunkou a sýrem. Papriku zbavíme zrníček a nakrájíme na kostičky a cibuli na půlměsíčky. Šunku a sýr poklademe paprikou a cibulí a znovu posypeme solí a kmínem. Kratší strany těsta ohneme směrem ke středu a poté ohneme dlouhé strany. Šišku štrůdlu potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme solí a kmínem. Stejně postupujeme i s druhou částí těsta. Šišky dáme na plech s pečícím papírem a dáme péct do vyhřáté trouby asi na 170 - 180 °C asi na 20 - 30 min dozlatova.
Maso omyjeme, prošpikujeme nudličkami párků, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájenou nadrobno osmažíme na oleji, maso na…
více o Frankfurtská hovězí pečeně
Na těsto utřeme změklé máslo s cukrem a žloutky do pěny, přidáme promíchané kakao s moukou a práškem do pečiva, nakonec…
více o Opilý Izidor – Luxusní verze
Všechny suroviny na těsto dobře promícháme a nalejeme na dobře vymazaný a vysypaný plech a dáme péct na 170-160 °C, cca…
více o Ořechovo-ananasová buchta
Na těstíčko spolu prošlehejte mouku, prášek do pečiva, podmáslí a vejce. Vmíchejte petržel a osolte. Olej rozehřejte ve…
více o Křupavé cibulové kroužky
Oloupeme papáju a ananas, nakrájíme na kousky a necháme hodinu táhnout v kokosovém sirupu se šťávou z citronů.
Přidáme…
více o Bowle s ananasem a papájou