Těsto rozpůlíme a z každé půlky vyválíme tenký plát (do obdélníku). Střed rozváleného těsta potřeme trochou rozšlehaného vejce (místo kam budeme pokládat suroviny-podélně). Toto místo posypeme solí a kmínem, dále poklademe šunkou a sýrem. Papriku zbavíme zrníček a nakrájíme na kostičky a cibuli na půlměsíčky. Šunku a sýr poklademe paprikou a cibulí a znovu posypeme solí a kmínem. Kratší strany těsta ohneme směrem ke středu a poté ohneme dlouhé strany. Šišku štrůdlu potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme solí a kmínem. Stejně postupujeme i s druhou částí těsta. Šišky dáme na plech s pečícím papírem a dáme péct do vyhřáté trouby asi na 170 - 180 °C asi na 20 - 30 min dozlatova.
Pekáč vymažeme máslem a poklademe na kolečka nakrájenou cibulí (hodně), na to poklademe již okořeněné kuře. Dáme péct.…
více o Francouzské kuře se sýrem
Celá vejce šleháme s cukrem ve vodní lázni asi 5 minut. Poté směs odstavíme a vyšleháme do husté pěny. Lehce vmícháme…
více o Kakaová roláda s jahodami
Z ingrediencí připravíme linecké těsto, které natlačíme do velkých lžic jako do formiček. Dáme na plech a podložíme tak…
více o Linecká velikonoční vejce
Na trošce oleje krátce orestujeme česnek, přidáme hlívu nakrájenou na kousky a po chvíli nakrájenou brokolici. Podle…
více o Kuskus s hlívou a brokolicí