Těsto rozpůlíme a z každé půlky vyválíme tenký plát (do obdélníku). Střed rozváleného těsta potřeme trochou rozšlehaného vejce (místo kam budeme pokládat suroviny-podélně). Toto místo posypeme solí a kmínem, dále poklademe šunkou a sýrem. Papriku zbavíme zrníček a nakrájíme na kostičky a cibuli na půlměsíčky. Šunku a sýr poklademe paprikou a cibulí a znovu posypeme solí a kmínem. Kratší strany těsta ohneme směrem ke středu a poté ohneme dlouhé strany. Šišku štrůdlu potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme solí a kmínem. Stejně postupujeme i s druhou částí těsta. Šišky dáme na plech s pečícím papírem a dáme péct do vyhřáté trouby asi na 170 - 180 °C asi na 20 - 30 min dozlatova.
Hermelíny podélně rozpůlíme, poklademe plátky česneku (jeden stroužek na jednu půlku hermelínu) a posypeme směsí koření…
více o Nakládaný hermelín III.
1. Dáme vařit penne.
2. Mezitím nakrájíme cibuli a šunku na kostičky.
3. Osmahneme cibuli na oleji a až bude cibule…
více o Penne se smetanovou omáčkou
1. Rozkrojíme housku na dva plátky a každý potřeme kečupem. Na potřenou spodní stranu housky dáme plátek salátu, a…
více o Hamburger ze sekané pro líné
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým…
více o Holandské řízky - smetanové
Uvařené brambory necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky. Párky nakrájíme na kolečka a cibuli jemně nasekáme a vše…
více o Zapečené brambory s párky