Těsto rozpůlíme a z každé půlky vyválíme tenký plát (do obdélníku). Střed rozváleného těsta potřeme trochou rozšlehaného vejce (místo kam budeme pokládat suroviny-podélně). Toto místo posypeme solí a kmínem, dále poklademe šunkou a sýrem. Papriku zbavíme zrníček a nakrájíme na kostičky a cibuli na půlměsíčky. Šunku a sýr poklademe paprikou a cibulí a znovu posypeme solí a kmínem. Kratší strany těsta ohneme směrem ke středu a poté ohneme dlouhé strany. Šišku štrůdlu potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme solí a kmínem. Stejně postupujeme i s druhou částí těsta. Šišky dáme na plech s pečícím papírem a dáme péct do vyhřáté trouby asi na 170 - 180 °C asi na 20 - 30 min dozlatova.
Zelí scedíme, překrájíme na drobnější kousky, smícháme s hladkou moukou, vejci, okořeníme kmínem, majoránkou, česnekem,…
více o Bramboráky z kyselého zelí
Z mandarinek slijeme šťávu a doplníme vodou na 3 dl. Z této tekutiny a přislušného množství prvního pudinkového prášku …
více o Pudinková mísa s mandarinkami
Uvařené brambory oloupejte a poté nastrouhejte na jemném struhadle. Přidejte vejce, sůl, mouku, krupici a vypracujte…
více o Bramborový knedlík s cibulkou