Anička hladká

2.1

hodnoceno: 10
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 2
      ks cibule
    • 500
      g brambory
    • sůl
    • 0,3
      l voda
    • hladká mouka
    • ocet
    • 3
      ks vejce
    • 1
      l mléko
    • mletý kmín

Postup přípravy receptu

  • Nakrájíme cibuli a vložíme ji do malého množství vody, přidáme kmín, vše vaříme. Jakmile je cibule měkká, vývar rozmixujeme. Svaříme mléko, zahustíme moukou. Přilijeme vývar z cibule a kmínu. Osolíme, okyselíme. Uvaříme zvlášť vejce natvrdo a brambory ve slupce. Před podáváním polévky nakrájíme na talíře vejce i brambory a zaléváme polévkou. Polévku je možné i dosladit.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: