Z cukru, mouky, másla, vejce a podrceného anýzu vypracujeme těsto. Necháme odpočinout v chladu.
Po vychlazení z těsta vyválíme váleček o průměru 1 cm a nařežeme 5 cm kousky. Před uložením na plech vyložený pečicím papírem můžeme každý váleček na obou koncích mírně přimáčknout, aby hrany nebyly ostré. Mezery je nutné mít asi 1,5 až 2 cm. Z jedné dávky je 50 kusů, které se vejdou na 1 plech.
Pečeme 13–15 minut na 180 stupňů v horkovzdušné troubě.
Upečené kousky slepíme rovnější částí k sobě rybízovou marmeládou. Jeden konec slepeného cukroví namočíme v čokoládě a efekt žaludu je hotov.
Doporučuji péci v předstihu a nechat uležet/změknout.
Mouku, koření a sůl prosijeme přes síto, prohněteme s máslem, přidáme cukr, med a žloutek. Podle potřeby přidáme ještě…
více o Anglické zázvorové sušenky
Maso vymícháme spolu s vejcem, kořením a 1 dl vody. Zahustíme zelím a strouhankou a vytvarujeme hladké kulaté placičky,…
více o Sekane znojemske biftecky
Z mouky, másla, 125 g cukru, žloutku, mléka, vína, 1 lžičky mleté skořice a hřebíčku vypracujeme těsto, zabalené ve…
více o Skořicové sušenky s povidly