Z cukru, mouky, másla, vejce a podrceného anýzu vypracujeme těsto. Necháme odpočinout v chladu.
Po vychlazení z těsta vyválíme váleček o průměru 1 cm a nařežeme 5 cm kousky. Před uložením na plech vyložený pečicím papírem můžeme každý váleček na obou koncích mírně přimáčknout, aby hrany nebyly ostré. Mezery je nutné mít asi 1,5 až 2 cm. Z jedné dávky je 50 kusů, které se vejdou na 1 plech.
Pečeme 13–15 minut na 180 stupňů v horkovzdušné troubě.
Upečené kousky slepíme rovnější částí k sobě rybízovou marmeládou. Jeden konec slepeného cukroví namočíme v čokoládě a efekt žaludu je hotov.
Doporučuji péci v předstihu a nechat uležet/změknout.
Mouku, koření a sůl prosijeme přes síto, prohněteme s máslem, přidáme cukr, med a žloutek. Podle potřeby přidáme ještě…
více o Anglické zázvorové sušenky
Kuře naporcujeme, osolíme, uložíme na pekáč, přidáme oloupaná a na plátky nakrájená jablka, máslo a na plátky nakrájený…
více o Kuře na česneku s jablky
Těsto: šlehat vejce s cukrem a špetkou soli, přidat olej. Pak mouku s prdopečem současně s mlékem. Promíchat
Do velké…
více o Francouzský hruškový koláč
Smetanu, vejce a olej rozmícháme v misce. Přidáme mouku, cukr, prášek do pečiva a řádně promícháme do řídkého, hladkého…
více o Rychlá buchta z kysané smetany