Z cukru, mouky, másla, vejce a podrceného anýzu vypracujeme těsto. Necháme odpočinout v chladu.
Po vychlazení z těsta vyválíme váleček o průměru 1 cm a nařežeme 5 cm kousky. Před uložením na plech vyložený pečicím papírem můžeme každý váleček na obou koncích mírně přimáčknout, aby hrany nebyly ostré. Mezery je nutné mít asi 1,5 až 2 cm. Z jedné dávky je 50 kusů, které se vejdou na 1 plech.
Pečeme 13–15 minut na 180 stupňů v horkovzdušné troubě.
Upečené kousky slepíme rovnější částí k sobě rybízovou marmeládou. Jeden konec slepeného cukroví namočíme v čokoládě a efekt žaludu je hotov.
Doporučuji péci v předstihu a nechat uležet/změknout.
Mouku, koření a sůl prosijeme přes síto, prohněteme s máslem, přidáme cukr, med a žloutek. Podle potřeby přidáme ještě…
více o Anglické zázvorové sušenky
Očistíme si jeden vetší květák, syrový ho nastrouháme do mísy na větších očkách. Přidáme 2 žloutky, ochutíme vegetou,…
více o Květákové placky (karbanátky)
Amasaké smícháme se sušeným ovocem a za občasného míchání přivedeme k varu. Zatím rozmícháme pudink, Maizenu a cukr ve…
více o Amasaké s pudinkem a ovocem
Na oleji orestujete na velké kusy nakrájený petržel a brambory. Přidáte nastrouhaný zázvor a najemno nasekaný česnek a…
více o Polévka z medvědího česneku