Z cukru, mouky, másla, vejce a podrceného anýzu vypracujeme těsto. Necháme odpočinout v chladu.
Po vychlazení z těsta vyválíme váleček o průměru 1 cm a nařežeme 5 cm kousky. Před uložením na plech vyložený pečicím papírem můžeme každý váleček na obou koncích mírně přimáčknout, aby hrany nebyly ostré. Mezery je nutné mít asi 1,5 až 2 cm. Z jedné dávky je 50 kusů, které se vejdou na 1 plech.
Pečeme 13–15 minut na 180 stupňů v horkovzdušné troubě.
Upečené kousky slepíme rovnější částí k sobě rybízovou marmeládou. Jeden konec slepeného cukroví namočíme v čokoládě a efekt žaludu je hotov.
Doporučuji péci v předstihu a nechat uležet/změknout.
Mouku, koření a sůl prosijeme přes síto, prohněteme s máslem, přidáme cukr, med a žloutek. Podle potřeby přidáme ještě…
více o Anglické zázvorové sušenky
Cukry, žloutky a máslo vyšleháme, přidáme citrónovou kůru se šťávou, jogurt, smetanu, mouku a nakonec ušlehaný bílek.…
více o Citrónovo-vanilkový pudink
Všechny sypké přísady promícháme, přidáme ostatní a vymícháme polotekuté těsto. Dle potřeby přidáme mléko. Nalijeme do…
více o Makovec se lněným semínkem
Do tuhého sněhu se zamíchá cukr, mouka, rozpuštěné vlažné máslo na nakonec ovoce a ořechy (dle libostii asi tak 150-200…
více o Bílkový chlebíček od Fárkové