Anýzové žaludy

3.12

hodnoceno: 17
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 40
      g máslo
    • 140
      g hladká mouka
    • 1
      ks vejce
    • 140
      g moučkový cukr
    • čokoládová poleva
    • 1
      lžička anýz
    • rybízová marmeláda

Postup přípravy receptu

  • Z cukru, mouky, másla, vejce a podrceného anýzu vypracujeme těsto. Necháme odpočinout v chladu.
  • Po vychlazení z těsta vyválíme váleček o průměru 1 cm a nařežeme 5 cm kousky. Před uložením na plech vyložený pečicím papírem můžeme každý váleček na obou koncích mírně přimáčknout, aby hrany nebyly ostré. Mezery je nutné mít asi 1,5 až 2 cm. Z jedné dávky je 50 kusů, které se vejdou na 1 plech.
  • Pečeme 13–15 minut na 180 stupňů v horkovzdušné troubě.
  • Upečené kousky slepíme rovnější částí k sobě rybízovou marmeládou. Jeden konec slepeného cukroví namočíme v čokoládě a efekt žaludu je hotov.
  • Doporučuji péci v předstihu a nechat uležet/změknout.
Zařazení: Cukroví

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: