Smíchám mouku s vejcem a teplou vodou a hnětám 20 min. Přikryju a nechám 20 min odstát.
Oloupu jablka a nastrouhám na plátky a nachystám strouhanku, ramu, hrozinky, cukr a skořici.
Na stůl dám starý ubrus a posypu moukou. Zpracuji těsto a začnu ho roztahovat na stole.
Na celé roztažené těsto nasypu jablka, strouhanku s ramou, hrozinky, skořici a cukr. Těsto zabalím pomocí ubrusu a otřu ho moukou. Těsto přemístím na vymazaný plech.
Troubu zapnu na 150 stupňů a peču 30 min. (Bez předehřátí)
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso…
více o Španělské ptáčky trochu jinak
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o Paličkové cukroví – linecké
Vejce ušleháme se solamylem a ostatními přísadami. Do těstíčka naložíme naklepané řízky a necháme uležet do druhého dne…
více o Řízky v těstíčku Stella
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým…
více o Holandské řízky - smetanové