Přísady na těsto smícháme a vypracujeme vláčné těsto. Rozdělíme na poloviny.
Formu na koláč si vymažeme, polovinu těsta rozválíme na větší průměr formy a formu jím vyložíme tak, aby těsto lehce přesahovalo okraje. Okraj těsta pomažeme vajíčkem. Dno propícháme vidličkou.
Přísady na náplň (dle vlastní volby) smícháme a vložíme dovnitř koláče tak, aby množství odpovídalo objemu formy, tj. aby byl horní okraj formy zarovnaný až po vrch.
Rozválíme druhou polovinu těsta na průměr formy a zakryjeme koláč. Okraje slepíme, vrchní vrstvu těsta propícháme vidličkou, nebo na pár místech prořízneme, pomažeme rozšlehaným vejcem a pečeme cca 30 minut při 180 °C, dokud těsto není růžové.
Z 0,5 kg hladké mouky, jednoho vejce, mléka a kvasnic uděláme kynuté těsto, do kterého navíc přidáme lžíci oleje a dáme…
více o Pončiky – Ukrajinské pirohy
Velkou cibuli nakrájíme najemno a na másle zpěníme. Přidáme nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu (dávám mraženou směs…
více o Dobrá zeleninová polévka
Formu na biskupský chlebíček vyložíme peč. papírem, poklademe angl. slaninou, na to rozložíme ještě naplocho rozříznuté…
více o Rychlá kuřecí roláda z řízků