Přísady na těsto smícháme a vypracujeme vláčné těsto. Rozdělíme na poloviny.
Formu na koláč si vymažeme, polovinu těsta rozválíme na větší průměr formy a formu jím vyložíme tak, aby těsto lehce přesahovalo okraje. Okraj těsta pomažeme vajíčkem. Dno propícháme vidličkou.
Přísady na náplň (dle vlastní volby) smícháme a vložíme dovnitř koláče tak, aby množství odpovídalo objemu formy, tj. aby byl horní okraj formy zarovnaný až po vrch.
Rozválíme druhou polovinu těsta na průměr formy a zakryjeme koláč. Okraje slepíme, vrchní vrstvu těsta propícháme vidličkou, nebo na pár místech prořízneme, pomažeme rozšlehaným vejcem a pečeme cca 30 minut při 180 °C, dokud těsto není růžové.
Z oleje, česneku a koření (já používám drcený pepř, trošku chilli, koriandr a drcený kmín) připravíme marinádu, kotlety…
více o Božské vepřové kotletky
Maliny rozšlehám s mlékem, žloutky se škrobem. Mléko s malinami zahřejeme na 60 stupňů a přidáme cukr se škrobem. Vždy…
více o Malinový krém na makrónky
Stejně velké nové brambůrky neloupeme, pouze důkladně očistíme a osušíme a upečeme je na suchém plechu do tmavě hněda.…
více o Dědovy pikantní brambůrky