Smícháme žloutky a ostatní ingredience, poté promícháme s ušlehaným sněhem. Vylijeme na vymazaný a vysypaný středně velký plech a pečeme při 170 °C dorůžova. Jakmile moučník – korpus vychladne, připravíme si náplň. Ušleháme šlehačku a do ní vmícháme obě zakysané smetany. Můžeme rovnou přimíchat cukr, nebo jej nasypat až na natřenou vrstvu na moučníku. Ozdobíme dle libosti, například střídavě pruh banánového granka a skořicového cukru. Dáme vychladit do lednice.
Smícháme ingredience na těsto (z bílků uděláme sníh) a upečeme na střední stupeň do růžova.
Náplň: Vyšlehanou šlehačku…
více o Řezy se zakysanou smetanou
Maso očistíme, omyjeme a důkladně osušíme. Ze všech stran osolíme, a poválíme v hladké mouce (přebytek otřepeme). Maso…
více o Editina myslivecká svíčková
Těsto připravíme tak, že smícháme vajíčka s cukrem a sádlem, poté šleháme tak dlouho, aby cukr nekřupal mezi zuby (tak…
více o Košíčky maďarské babičky