Očistíme ryby, ponecháme jim hlavy. V menší misce smícháme vše kromě ryb a citronových plátků. Touto směsí pomocí štětečku důkladně potřeme ryby zvenku i uvnitř.
Do ryb vložíme plátky citronu a takto je uzavřeme do roštu na ryby, který zabrání rozpadu ryb během grilování. Na rozžhaveném venkovním či domácím elektrickém grilu (ne v troubě či mikrovlnce) grilujeme z obou stran dozlatova. Hotové ryby opatrně vyjmeme z roštu na ryby a položíme na talíř.
Jako obloha jsou vhodné plátky rajčat, kolečka grilované cibulky a předem stejnou marinádou jako ryby potřené grilované žampióny.
K tomu můžeme přidat Tzatziki dle receptu "TZATZIKI - originální řecký recept:" a jako příloha je perfektní čerstvě upečená Ciabatta dle receptu "Adrijská Ciabatta".
Na kousky pokrájenou cibuli osmahneme na 25 gramech másla. Jakmile zesklovatí, přidáme pokrájené žampiony (kostičky,…
více o Žampionová omáčka s cibulí
Rozehřejeme si troubu na 200°C, horkovzdušnou na 180°C.
Do misky si vysypeme mouku, cukr, prášek do pečiva a kakao.…
více o Exkluzivní čokoládové muffiny
Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a opečeme na másle, osolíme, opepříme. Zalijeme převařenou vodou, přidáme půl…
více o Žampionová krémová polévka