Očistíme ryby, ponecháme jim hlavy. V menší misce smícháme vše kromě ryb a citronových plátků. Touto směsí pomocí štětečku důkladně potřeme ryby zvenku i uvnitř.
Do ryb vložíme plátky citronu a takto je uzavřeme do roštu na ryby, který zabrání rozpadu ryb během grilování. Na rozžhaveném venkovním či domácím elektrickém grilu (ne v troubě či mikrovlnce) grilujeme z obou stran dozlatova. Hotové ryby opatrně vyjmeme z roštu na ryby a položíme na talíř.
Jako obloha jsou vhodné plátky rajčat, kolečka grilované cibulky a předem stejnou marinádou jako ryby potřené grilované žampióny.
K tomu můžeme přidat Tzatziki dle receptu "TZATZIKI - originální řecký recept:" a jako příloha je perfektní čerstvě upečená Ciabatta dle receptu "Adrijská Ciabatta".
Mléko smícháme s moukou, solí, česnekem a všleháme vejce. Kapustu nakrájenou na nudličky spaříme, scedíme a přidáme k…
více o Krakonošovy drny s kapustou
Nálev vytvoříme povařením piva s kořením. Cibule nakrájíme na kolečka .Buřty rozřízneme a vložíme do nich trochu koření…
více o Utopenci v pivním nálevu
Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a opečeme na másle, osolíme, opepříme. Zalijeme převařenou vodou, přidáme půl…
více o Žampionová krémová polévka