Apulijský pstruh na grilu

3.75

hodnoceno: 8
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Směs na potření
    • 6
      olivový olej
    • 3
      stroužek česnek 2 až 3
    • 0,3
      lžička kari
    • 1
      lžička paprika - sladká
    • 1
      lžička rozmarýn
    • 1
      ks citronová šťáva
    • 0,5
      lžička šalvěj
    • 1
      lžička estragon
    • 0,3
      lžička chilli papričky nahrubo či jemně mleté
    • 6
      plátek citron (4 až 6)
    • 2
      ks pstruh duhový

Postup přípravy receptu

  • Očistíme ryby, ponecháme jim hlavy. V menší misce smícháme vše kromě ryb a citronových plátků. Touto směsí pomocí štětečku důkladně potřeme ryby zvenku i uvnitř.
  • Do ryb vložíme plátky citronu a takto je uzavřeme do roštu na ryby, který zabrání rozpadu ryb během grilování. Na rozžhaveném venkovním či domácím elektrickém grilu (ne v troubě či mikrovlnce) grilujeme z obou stran dozlatova. Hotové ryby opatrně vyjmeme z roštu na ryby a položíme na talíř.
  • Jako obloha jsou vhodné plátky rajčat, kolečka grilované cibulky a předem stejnou marinádou jako ryby potřené grilované žampióny.
  • K tomu můžeme přidat Tzatziki dle receptu "TZATZIKI - originální řecký recept:" a jako příloha je perfektní čerstvě upečená Ciabatta dle receptu "Adrijská Ciabatta".
Zařazení: Maso Rybí

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: