Očistíme ryby, ponecháme jim hlavy. V menší misce smícháme vše kromě ryb a citronových plátků. Touto směsí pomocí štětečku důkladně potřeme ryby zvenku i uvnitř.
Do ryb vložíme plátky citronu a takto je uzavřeme do roštu na ryby, který zabrání rozpadu ryb během grilování. Na rozžhaveném venkovním či domácím elektrickém grilu (ne v troubě či mikrovlnce) grilujeme z obou stran dozlatova. Hotové ryby opatrně vyjmeme z roštu na ryby a položíme na talíř.
Jako obloha jsou vhodné plátky rajčat, kolečka grilované cibulky a předem stejnou marinádou jako ryby potřené grilované žampióny.
K tomu můžeme přidat Tzatziki dle receptu "TZATZIKI - originální řecký recept:" a jako příloha je perfektní čerstvě upečená Ciabatta dle receptu "Adrijská Ciabatta".
Maso očistíme, omyjeme a důkladně osušíme. Ze všech stran osolíme, a poválíme v hladké mouce (přebytek otřepeme). Maso…
více o Editina myslivecká svíčková
Žloutky ušleháme s cukrem, horkou vodou, zlehka vmícháme mouku s práškem do pečiva, nakonec lehce vmícháme sníh z bílků…
více o Jahodovo-rebarborové řezy
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o „Paličkové" linecké cukroví
Cibuli nakrájíme na jemno, z vajec vyrobíme vejce míchaná, špekáčky a okurky rozřízneme podélně na čtvrtiny. Plátky…
více o Španělské ptáčky podle mamky