Arašídy (mohou a nemusí být solené) najemno nameleme. Je více variant, co k nim přidat. Buď je smícháme s trochou másla. Nesmí ho být příliš, protože pak málo vynikne chuť oříšků. Stačí jen trochu, aby se namleté arašídy příliš nesypaly. Má to ale tu nevýhodu, že když pak pomazánku dáme do ledničky, máslo zatvrdne, takže se pomazánka musí mazat až po rozměknutí. Druhá možnost je Rama, která není tak dobrá, ale na mazání je lepší. Alternativou je i bílé pomazánkové máslo nebo tavený sýr.
Všechno pořádně promícháme a máme snadnou pomazánku hotovou.
Anglickou nakrájíme na kostičky a vložíme na rozpálenou pánvičku, přidáme na kostičky nakrájenou cibulku.
Když cibulka…
více o Slaná roláda z listového těsta
Nivu utřeme s máslem (kombinace pomazánkového a normálního másla taky není špatná), doporučuji jemně nastrouhat a potom…
více o Ježek s nivovou pomazánkou
Ingredience smícháme, přivedeme k varu a krátce povaříme. Zatepla naléváme na sterilovanou zeleninu, potom sterilujeme .
více o Znojemský nálev na okurky
Cukr, žloutky a máslo utřeme do pěny a přidáme sníh z bílků, mouku, citronovou kůru nebo kakao. Dáme na plech s pečícím…
více o Citronové nebo kakaové cukroví