Arašídy (mohou a nemusí být solené) najemno nameleme. Je více variant, co k nim přidat. Buď je smícháme s trochou másla. Nesmí ho být příliš, protože pak málo vynikne chuť oříšků. Stačí jen trochu, aby se namleté arašídy příliš nesypaly. Má to ale tu nevýhodu, že když pak pomazánku dáme do ledničky, máslo zatvrdne, takže se pomazánka musí mazat až po rozměknutí. Druhá možnost je Rama, která není tak dobrá, ale na mazání je lepší. Alternativou je i bílé pomazánkové máslo nebo tavený sýr.
Všechno pořádně promícháme a máme snadnou pomazánku hotovou.
Anglickou nakrájíme na kostičky a vložíme na rozpálenou pánvičku, přidáme na kostičky nakrájenou cibulku.
Když cibulka…
více o Slaná roláda z listového těsta
Nejprve si naložíme sójové maso do nálevu připraveného z rozšlehaného vajíčka, škrobu a vody. Nálev dochutíme sójovou…
více o Vegetariánské Kung Pao Asie
Olej rozehřejme na pánvi, přidáme pórek a necháme jej za občasného míchání změknout. Bude to trvat zhruba 15 minut. Na…
více o Těstoviny s pórkem a špenátem