Arašídy (mohou a nemusí být solené) najemno nameleme. Je více variant, co k nim přidat. Buď je smícháme s trochou másla. Nesmí ho být příliš, protože pak málo vynikne chuť oříšků. Stačí jen trochu, aby se namleté arašídy příliš nesypaly. Má to ale tu nevýhodu, že když pak pomazánku dáme do ledničky, máslo zatvrdne, takže se pomazánka musí mazat až po rozměknutí. Druhá možnost je Rama, která není tak dobrá, ale na mazání je lepší. Alternativou je i bílé pomazánkové máslo nebo tavený sýr.
Všechno pořádně promícháme a máme snadnou pomazánku hotovou.
Anglickou nakrájíme na kostičky a vložíme na rozpálenou pánvičku, přidáme na kostičky nakrájenou cibulku.
Když cibulka…
více o Slaná roláda z listového těsta
Smícháme mouku s kakaem a kypřidlem. Přidáme cukry, čokoládu, cuketu, vejce, olej a vše důkladně promícháme. Vymazanou…
více o Cuketová kostka s čokoládou
Smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva a vejce. Přidáme nastrouhanou margot čokoládu a šlehačku. Pořádně propracujeme. …
více o Buchta s margot čokoládou
Maso osolíme, prudce opečeme na rozehřátém tuku a vyndáme. Na tuku osmažíme na plátky (!) nakrájenou cibuli, zaprášíme…
více o Bratislavské plecko pro Aničku
Maso pokrájíme na plátky, po stranách plátky nakrojíme, naklepeme je, osolíme a opepříme. Špek pokrájíme nadrobno a s…
více o Cibulovo-česnekové plátky