Arašídy (mohou a nemusí být solené) najemno nameleme. Je více variant, co k nim přidat. Buď je smícháme s trochou másla. Nesmí ho být příliš, protože pak málo vynikne chuť oříšků. Stačí jen trochu, aby se namleté arašídy příliš nesypaly. Má to ale tu nevýhodu, že když pak pomazánku dáme do ledničky, máslo zatvrdne, takže se pomazánka musí mazat až po rozměknutí. Druhá možnost je Rama, která není tak dobrá, ale na mazání je lepší. Alternativou je i bílé pomazánkové máslo nebo tavený sýr.
Všechno pořádně promícháme a máme snadnou pomazánku hotovou.
Anglickou nakrájíme na kostičky a vložíme na rozpálenou pánvičku, přidáme na kostičky nakrájenou cibulku.
Když cibulka…
více o Slaná roláda z listového těsta
Z uvedených ingrediencí vymícháme metličkou těsto (jako na palačinky), upečeme pozvolna na tuku na pánvičce z obou…
více o Celestýnské nudle do polévky
V mouce uděláme důlek, dáme trochu kvasnic, malou lžičku cukru, trochu vlažného mléka. Jakmile kváse vzejde, přidáme 1…
více o Amolety z kynutého těsta
V míse si připravíme podoubnou směs jako na sekanou: mleté maso, 2-3 lžičky soli, pepř, koření na mleté maso a česnek…
více o Zapečená cuketa s mletým masem
Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a opečeme na másle, osolíme, opepříme. Zalijeme převařenou vodou, přidáme půl…
více o Žampionová krémová polévka