kg
hovězí maso
vysoký roštěnec – z argentinského býka, nebo česká roštěná
1
svazek
rozmarýn
1,2
kg
fazolové lusky
čerstvé, zelené
30
g
pancetta
Postup přípravy receptu
Brambory oloupeme, nakrájíme na měsíčky a dáme přes noc odležet ve vodě (aby se zbavily škrobu, držely tvar a při pečení se nerozpadly).
Roštěnou nakrájíme na dvoucentimetrové plátky a necháme odležet při pokojové teplotě cca 30 minut (nenakládáme). Na rozpálenou pánev vhodíme oloupaný a natrhaný česnek, přidáme půl lžíce olivového oleje a restujeme. Po dvou minutách vložíme zelené fazolky a za občasného prohození restujeme. Když mají fazolky lehce zlatavou barvu, podlijeme 1 dl bílého vína, aby změkly a necháme víno odpařit. Poté ještě dvě minuty restujeme na malém plamenu.
Rozehřejeme si grilovací pánev a vložíme roštěnou. Na jedné straně grilujeme 2 minuty (neotáčíme a nekoukáme se pod maso), poté maso otočíme a ogrilovanou stranu posypeme hrubozrnnou solí, drceným pepřem a necháme 1 minutu grilovat druhou stranu. Maso vyjmeme a vložíme odpočinout na talíř, aby pustilo šťávu a tuk. Do pekáče vložíme odstáté brambory, které před přípravou uvaříme. Osolíme a opepříme, vhodíme větvičky rozmarýnu, podélně nakrájený česnek a natrhanou pancettu. Dáme na 10 minut do trouby.
Maso vložíme na pekáč a necháme dvě minuty v troubě dopéct (medium rare). Fazolky dáme do snopů, obalíme pancettou a dogrilujeme na výpeku masa na pánvi. Na talířek, kde stálo maso, přidáme olivový olej a citronovou šťávu. Podáváme, maso polijeme šťávou.
Tvaroh vymícháme s máslem, přidáme rozmačkané olejovky i s olejem, jemně nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme, přidáme…
více o Toast andaluského rybáře
Osmahneme cibuli, vložíme na nudličky nakrájená játra a necháme smažit 15 min. na středním ohni. Poté vložíme zeleninu…
více o Kuřecí játra se zeleninou
Pokud nemáte čerstvé bylinky, použijte sušený tymián, rozmarýn, estragon - 1 lžičku celkem.
1. Cizrnu přes noc namočte…
více o Francouzský salát z cizrny
Nejprve oddělíme bílky od žloutků a z bílků vyšleháme, s trochou cukru, sníh. Ke žloutkům přidáme cukr, skořici a med,…
více o Mňamózní perníková bábovka
Uzené maso si uvaříme doměkka ve slané vodě. Pak odkostíme, maso pokrájíme a vývar přecedíme.
Kroupy si uvaříme zvlášť…
více o Uzená polévka s kroupami