kg
hovězí maso
vysoký roštěnec – z argentinského býka, nebo česká roštěná
1
svazek
rozmarýn
1,2
kg
fazolové lusky
čerstvé, zelené
30
g
pancetta
Postup přípravy receptu
Brambory oloupeme, nakrájíme na měsíčky a dáme přes noc odležet ve vodě (aby se zbavily škrobu, držely tvar a při pečení se nerozpadly).
Roštěnou nakrájíme na dvoucentimetrové plátky a necháme odležet při pokojové teplotě cca 30 minut (nenakládáme). Na rozpálenou pánev vhodíme oloupaný a natrhaný česnek, přidáme půl lžíce olivového oleje a restujeme. Po dvou minutách vložíme zelené fazolky a za občasného prohození restujeme. Když mají fazolky lehce zlatavou barvu, podlijeme 1 dl bílého vína, aby změkly a necháme víno odpařit. Poté ještě dvě minuty restujeme na malém plamenu.
Rozehřejeme si grilovací pánev a vložíme roštěnou. Na jedné straně grilujeme 2 minuty (neotáčíme a nekoukáme se pod maso), poté maso otočíme a ogrilovanou stranu posypeme hrubozrnnou solí, drceným pepřem a necháme 1 minutu grilovat druhou stranu. Maso vyjmeme a vložíme odpočinout na talíř, aby pustilo šťávu a tuk. Do pekáče vložíme odstáté brambory, které před přípravou uvaříme. Osolíme a opepříme, vhodíme větvičky rozmarýnu, podélně nakrájený česnek a natrhanou pancettu. Dáme na 10 minut do trouby.
Maso vložíme na pekáč a necháme dvě minuty v troubě dopéct (medium rare). Fazolky dáme do snopů, obalíme pancettou a dogrilujeme na výpeku masa na pánvi. Na talířek, kde stálo maso, přidáme olivový olej a citronovou šťávu. Podáváme, maso polijeme šťávou.
Tvaroh vymícháme s máslem, přidáme rozmačkané olejovky i s olejem, jemně nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme, přidáme…
více o Toast andaluského rybáře
Vše promícháme v lité těsto. Pekáč vymastíme tukem a vysypeme moukou nebo strouhankou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě…
více o Ořechová buchta bez vážení
Vymícháme cukr s tukem, pak v míse nasledně smícháme všechny ingrediencie spolu. Tvarujeme malé kuličky, které stlačíme…
více o Celozrnná vánoční kolečka
Do mísy dáme mouku, cukr, sodu, a perníkové koření. Vše promícháme, přidáme máslo, žloutky, med a mléko a vypracujeme…
více o Medové perníčky hned k jídlu
V horké lázni si roztopíme čokoládu a tuk (horká lázeň je hrnec s vodou, ve kterém je menší hrnec, kam si dáme čokoládu…
více o Piškotové dezertíky na špejli