Listové těsto rozdělíme na 2 poloviny, každou polovinu rozválíme na pomoučeném vále do obdélníku (asi 30x20 cm), potřeme náplní (smíchaná mouka s cukrem, olejem a smetanou – nemusíte se bát špatné hustoty), na ni nasypeme sekané oříšky, rozinky, různé sušené ovoce.
Důkladně štrúdl zabalíme, aby nám při pečení nevytekl, přeneseme na plech a pečeme dle potřeby. Je to výborný neobvyklý moučník, který vám určitě zachutná.
Smíchá se mouka s práškem do pečiva, přidá cukr, skořice, ořechy, nakrájená jablka a nakonec vejce. Vše se smíchá a…
více o Jiřinčina skořicová bábovka
Podle množství zbylé bramborové kaše dáme 1-3 vejce, muškátový oříšek, sůl, petrželku a mouky tolik, aby vzniklo husté…
více o Smažené noky z bramborové kaše
Maso nakrájet na plátky a naklepat.Potřít kořením na křidélka rozmýchaným v oleji a dát opect z prudka z obou stran na…
více o Vepřové plátky po čínsku
Do mletého masa dáme sůl, 1 celé vejce, asi 2 dcl mléka, pepř, popřípadě ještě jiné koření podle chuti, petrželku a…
více o Vepřové ragú z mletého masa