Listové těsto rozdělíme na 2 poloviny, každou polovinu rozválíme na pomoučeném vále do obdélníku (asi 30x20 cm), potřeme náplní (smíchaná mouka s cukrem, olejem a smetanou – nemusíte se bát špatné hustoty), na ni nasypeme sekané oříšky, rozinky, různé sušené ovoce.
Důkladně štrúdl zabalíme, aby nám při pečení nevytekl, přeneseme na plech a pečeme dle potřeby. Je to výborný neobvyklý moučník, který vám určitě zachutná.
Mleté maso smícháme s kostičky cibule, prolisovaným česnekem a ostatním kořením, zakápneme sojovou omáčkou, popř. ještě…
více o Slavnostní plněný chleba
Do zapékací misky naskládat vrstvu brambor (polovina celkového množství). Osolíme, opepříme a okmínujeme. Jako další…
více o Zapečené brambory se smetanou
Brambory uvaříme nejlépe den předem. Pak vypracujeme těsto a necháme 2 hod. odležet, aby se houska nasákla od brambor.…
více o Bramborovo-houskové knedlíky