Kuřecí prsa nakrájíme na kostky a obalíme v solamylu. Na pánvi na oleji orestujeme dozlatova, při restování osolíme, přidáme kari a steakové koření. Přemístíme do druhého kastrolu. Do výpeku vlijeme hrneček vody, přidáme po pár lžičkách pomerančové a citronové šťávy, pár lžiček sojové omáčky, několik rozmačkaných stroužků česneku, špetku zázvoru (lze i sušený), špetku cukru a necháme povařit cca 2 minuty. Mícháme, aby se „opečánky“ od masa oddělily od pánve. V případě nutnosti zahustíme trochou solamylu rozmíchaného v malém množství studené vody. Přidáme zpátky maso, promícháme a podáváme posypané jarní cibulkou. Jako přílohu doporučuji rýži.
Do vroucí vody vložíme hlávku zeli, a spařené listy postupně odtrháváme, odřízneme tvrdší část listu, která spojuje…
více o Holubci od rodilé Ukrajinky
V hrnku smícháme vodu, solamyl, sojovou omáčku, ocet, cukr, podravku a sůl. Na pánvi rozehřejeme olej a vlijeme obsah…
více o Rychlá sladkokyselá omáčka