Kuřecí prsa nakrájíme na kostky a obalíme v solamylu. Na pánvi na oleji orestujeme dozlatova, při restování osolíme, přidáme kari a steakové koření. Přemístíme do druhého kastrolu. Do výpeku vlijeme hrneček vody, přidáme po pár lžičkách pomerančové a citronové šťávy, pár lžiček sojové omáčky, několik rozmačkaných stroužků česneku, špetku zázvoru (lze i sušený), špetku cukru a necháme povařit cca 2 minuty. Mícháme, aby se „opečánky“ od masa oddělily od pánve. V případě nutnosti zahustíme trochou solamylu rozmíchaného v malém množství studené vody. Přidáme zpátky maso, promícháme a podáváme posypané jarní cibulkou. Jako přílohu doporučuji rýži.
Tvarůžky rozmačkáme vidličkou, smícháme s tvarohem, jogurtem nebo smetanou, drobně nakrájenou cibulí, kmínem a pepřem.…
více o Olomoucká tvarohová pomazánka
Smícháme mouku, cukr, kakao a prášek do pečiva. Přidáme heru a mléko a vypracujeme hladké těsto. Dáme ho do lednice na…
více o Strouhaný koláč s tvarohem