Kuřecí prsa nakrájíme na kostky a obalíme v solamylu. Na pánvi na oleji orestujeme dozlatova, při restování osolíme, přidáme kari a steakové koření. Přemístíme do druhého kastrolu. Do výpeku vlijeme hrneček vody, přidáme po pár lžičkách pomerančové a citronové šťávy, pár lžiček sojové omáčky, několik rozmačkaných stroužků česneku, špetku zázvoru (lze i sušený), špetku cukru a necháme povařit cca 2 minuty. Mícháme, aby se „opečánky“ od masa oddělily od pánve. V případě nutnosti zahustíme trochou solamylu rozmíchaného v malém množství studené vody. Přidáme zpátky maso, promícháme a podáváme posypané jarní cibulkou. Jako přílohu doporučuji rýži.
Oloupaná jablka nakrájíme na kostičky, ořechy nahrubo nasekáme, zalijeme zálivkou z rumu, medu a citrónové šťávy. Lehce…
více o Jablkový salát s ořechy
Do teplého oleje vsypeme postupně kolečka cibule, zrnka kukuřice, kousky hub i pórku a krátce podusíme. Ochutíme solí,…
více o Cibulový salát s houbami
Řádně očištěnou a omytou kachnu důkladně nasolíme a dáme do pekáče břichem dolů. Můžeme odříznout křídla a dát je do…
více o Pekingská kachna dle Robina