
3.29
Kuřecí prsa nakrájíme na kostky a obalíme v solamylu. Na pánvi na oleji orestujeme dozlatova, při restování osolíme,… více o Asijské kuře
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme opepřené a osolené kotletky a orestujeme z obou stran. Přesuneme maso na talíř a do… více o Pradědovo tajemství
Cibuli, slaninu nakrájíme na kostičky a na trošce oleje necháme zesklovatět. Pak přidáme na kostky nakrájenou plec,… více o Krakonošovo tajemství
Tibetská houba se těší čím dál větší popularitě. Co to je a jak z ní vyrobit domácí kefír,… Celý článek
Bábovka neodmyslitelně patří k české gastronomii. A i když se peče v typické formě s komínkem… Celý článek
Pokud milujete jednoduchá, ale přitom neuvěřitelně chutná jídla, japonská omeleta okonomiyaki… Celý článek
Každému občas zbydou nějaké suroviny z předchozího vaření nebo pečení a láme si hlavu, jak je… Celý článek
Nálev: podle receptu vyrobím 2 nálevy ze sáčků Pikanta, nebo Labeta (složení je totéž, jen jiná firma), sama do něj… více o Naložený hermelín s rybízem a hroznovým vínem
Přísady smícháme v misce, vypracujeme těsto a na pocukrovaném alobalu válíme asi 5 mm tlustou placku, na kterou… více o Roláda ze Sunarky
Smíchat sypké suroviny, přidat ostatní + sníh, a upéct při 150 °C. Svařit 1 l mléka a 3 vanilkové pudinky a nechat… více o Sváteční řezy z Paříže
Na drobno nakrájenou cibuli osmahneme na sádle, přidáme protlak, kuličky pepře a nového koření, bobkový list a necháme… více o Jednoduchá rajská omáčka
Šunku pokrájíme na menší kousky, dáme do vyšší nádoby, přidáme změklé máslo, malinko smetany (mléka) a ponorným mixérem… více o Pěna šunková
**Obr. 1** Květy bezu opatrně opláchněte studenou vodou tak, abyste z nich neomyli všechen pyl – to on určí kvalitu… více o Voňavý sirup z bezinkových květů
Z listového těsta vyválime obdélník, který na středu posypeme oloupanými a na plátky nebo nastrouhanými jablky,… více o Jablečný závin z listového těsta
Žloutky vyšleháme s cukrem, pak přimícháme olej, vodu, mouku s kypřidlem, kakao a nakonec vmícháme sníh z bílků. Těsto… více o Margot dort – lehoučký
Bílky oddělíme od žloutků. Z bílků a 2 lžic vody ušleháme sníh, přidáme 50 g cukru, sůl a vanilkový cukr. Potom… více o Osvěžující ovocný dort
V osolené vodě (může být i vegeta) uvaříme těstoviny a brokolici. Vaříme každé zvlášť! Mezitím na kostičky nakrájíme… více o Zapečené těstoviny s kuřecím masem a brokolicí
Brambory omyjeme a důkladně očistíme a pokrájíme na měsíčky. Troubu si předehřejeme cca na 200°C. Na plech nalijeme… více o Americké brambory
Cukr utřeme se 2 vejci a změklým tukem na pečení, poté přidáme med a koření. Do této kašičky vmícháme mouku se sodou.… více o Medové perníčky