
3.29
Kuřecí prsa nakrájíme na kostky a obalíme v solamylu. Na pánvi na oleji orestujeme dozlatova, při restování osolíme,… více o Asijské kuře
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme opepřené a osolené kotletky a orestujeme z obou stran. Přesuneme maso na talíř a do… více o Pradědovo tajemství
Cibuli, slaninu nakrájíme na kostičky a na trošce oleje necháme zesklovatět. Pak přidáme na kostky nakrájenou plec,… více o Krakonošovo tajemství
Ovoce, zelenina nebo maso. To je asi první, co nás napadne v souvislosti s mražením potravin.… Celý článek
Říká se, že protiklady se přitahují, a nejinak tomu bylo i u prince Philipa a královny Alžběty… Celý článek
S příchodem jara se mění nejen počasí, ale i naše chutě a potřeby. V zimě jsme tělu dodávali… Celý článek
Plzeňský kraj nenabízí jen výborné pivo, přestože je jím místní gastronomie hodně ovlivněná.… Celý článek
Cibulky oloupeme a každou křížem asi 2 cm hluboko nařízneme. V osolené vodě je přibližně 5 minut povaříme. Necháme… více o Plněné cibulky
Brambory nakrájené na drobné kostičky vaříme zalité půllitrem vody se solí a kořením(nové koření předem podrtit)… více o Bramborová omáčka s klobásou
Na přípravu sulcu používáme suroviny, které po tepelné úpravě ,,klihovatí,, - nožičky, hlavy, kůže, kolínka atd. … více o Sulc – recept po babičce
Troubu předehřejte na 160 stupňů. Vepřové koleno osolte, opepřete a ze všech stran opečte na oleji(cca 8 minut). Poté… více o Vepřové koleno na tymiánu
Brambory a cibuli oloupeme. Obojí nastrouháme, vymačkáme vodu a necháme okapat v sítku. Přidáme vejce, sůl, mouku a… více o Placičky z brambor
Na vyšší plech rozložíme cibuli nakrájenou na kolečka. Na ní poklademe naklepané, osolené a opepřené vepřové řízky.… více o Kovářské maso od maminky
Nejprve dáme vařit mléko. Poté do si vezmeme asi 250 ml mléka a rozšleháme v hrnku pudink a cukr. potom tuto směs… více o Výborný a levný dort
Z přísad vypracujeme hladké těsto. Bochánek zakryjeme na 30 minut teplým hrncem. Těsto rozdělíme na dva díly, vyválíme… více o Petřin tažený závin
V kastrolu rozehřejeme olej, vložíme cibuli a zázvor a smažíme asi 5 minut, dokud zelenina nezměkne. Přidáme brambory a… více o Indická kořeněná polévka s cibulí
Čočku namočit, nejlíp přes noc. Uvařit. Osmažit cibuli, tu je možno osmažit na tučné části anglické. Přidat ostatní… více o Čočkové karbanátky
Šagety uvařím (do vody přidám máslo). Maso osmahnu do hněda bez oleje, přidáme rozmačkaný česnek, opepřím, osolím,… více o Boloňské špagety po anglicku
Cibulový čaj pochází z řady osvědčených "babských" receptů. Znám a dělám dva druhy čaje: **I.** Dvě oloupané cibule… více o Cibulový čaj proti kašli a nachlazení