
3.29
Kuřecí prsa nakrájíme na kostky a obalíme v solamylu. Na pánvi na oleji orestujeme dozlatova, při restování osolíme,… více o Asijské kuře
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme opepřené a osolené kotletky a orestujeme z obou stran. Přesuneme maso na talíř a do… více o Pradědovo tajemství
Cibuli, slaninu nakrájíme na kostičky a na trošce oleje necháme zesklovatět. Pak přidáme na kostky nakrájenou plec,… více o Krakonošovo tajemství
Také si vždy po Velikonocích lámete hlavu s tím, jak naložit s vykoledovanými vajíčky? Už… Celý článek
Připravte si doma takový dort, se kterým na vás dýchne jaro. Hodí se na nejrůznější sváteční… Celý článek
Jednoduchá, rychlá a výborná je pomazánka z natvrdo vařených vajec, kterých budete mít po… Celý článek
Dalo by se říct, že žijeme v době plastové. Plast je všude – v obalech, v jídle, v kosmetice,… Celý článek
Z přísad zpracujeme na vále v těsto, při propracování můžeme trochu podsypat hladkou moukou. Těsto necháme asi hodinu… více o Přehnutý jablkový koláč
Žloutky, cukr, vodu a olej šleháme do pěny. Poté přidáme mouku s práškem do pečiva, obarvíme těsto kakaem a nakonec… více o Krémové řezy s vaječným koňakem
Mleté maso ochutíme solí, pepřem a paprikou (kdo jak má rád), přidáme 2 vejce, kukuřici a strouhanky tolik, aby jsme… více o Bori-bori – kukuřičné karbanátky
Těsto připravíme běžným způsobem, můžeme vyšlehat ručním šlehačem. Po upečení plníme dle naší chuti. Velmi dobré jsou s… více o Palačinky od Petera
Maso nakrájíme na velmi tenké nudličky, posypeme moukou a vegetou, dobře promícháme, mírně osolíme a na rozpáleném… více o Moravský flamendr
Rozšleháme vejce, změklé máslo a cukr do pěny. Přidáme tvaroh a nakonec mouku. Těsto necháme ztuhnout alespoň půl… více o Šárčiny ovocné knedlíky
V hrnku smícháme vodu, solamyl, sojovou omáčku, ocet, cukr, podravku a sůl. Na pánvi rozehřejeme olej a vlijeme obsah… více o Rychlá sladkokyselá omáčka
Brambory uvaříme nejlépe den předem. Pak vypracujeme těsto a necháme 2 hod. odležet, aby se houska nasákla od brambor.… více o Bramborovo-houskové knedlíky
Pokud nemáte čerstvé bylinky, použijte sušený tymián, rozmarýn, estragon - 1 lžičku celkem. 1. Cizrnu přes noc namočte… více o Francouzský salát z cizrny
Z teplého mléka cukru a droždí se udělá kvásek. Pak se přidají žloutky, olej, špetka soli a hladká mouka. Těsto se… více o Koláčky
Na trošce oleje necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, na které osmažíme na plátky pokrájené žampiony. Přidáme… více o (nejen) Tuňáková směs s mozzarellou
Syrovou bramboru nakrájenou na 1cm plátky dám na plech na pečící papír. Než se upečou orestuju mražené špenátové… více o Tuňákový steak, špenát, brambory