Ve velké míse smícháme citronovou šťávu, vodu, extra panenský olivový olej. Přidáme sůl, sladkou papriku, česnek a rozmarýn, promícháme, přidáme oloupané, omyté a na kousky nakrájené brambory, ještě jednou promícháme. Vše i s tekutinou přendáme do většího hlubokého plechu a na 200 °C pečeme přibližně hodinu.
Řecké "patates sto fourno" aneb pečené brambory se hodí jako příloha k řeckým jídlům anebo jako samostatný pokrm.
Těsto: 800 g brambor uvaříme se slupkou. Brambory oloupeme, nastrouháme nebo prolisujeme. Přidáme mouku, žloutek, sůl a…
více o Bramborové pirohy se zelím
Uvaříme pudink z necelého půllitru vody, osladíme a do horkého pudinku vmícháme 50 g Hery (můžeme přidat trošku rumu).…
více o Jablečný koláč s pudinkem