Ve velké míse smícháme citronovou šťávu, vodu, extra panenský olivový olej. Přidáme sůl, sladkou papriku, česnek a rozmarýn, promícháme, přidáme oloupané, omyté a na kousky nakrájené brambory, ještě jednou promícháme. Vše i s tekutinou přendáme do většího hlubokého plechu a na 200 °C pečeme přibližně hodinu.
Řecké "patates sto fourno" aneb pečené brambory se hodí jako příloha k řeckým jídlům anebo jako samostatný pokrm.
Čajové šálky (6 ks) důkladně vymastíme (Herou či jakýmkoli podobným tukem) a důkladně vysypeme strouhankou. Sýr najemno…
více o Smažený sýr bez smažení
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o Paličkové cukroví – linecké