Nejprve si připravíme tvarohovou náplň. Žloutky vyšleháme s polovinou moučkového cukru a s celým vanilkovým cukrem. Přidáme tvaroh, pudinkový prášek a máslo. Nakonec zlehka vmícháme sníh, který jsme ušlehali s druhou polovinou moučkového cukru.
Z uvedených surovin připravíme těsto, které rozdělíme na polovinu. Každý díl rozválíme na velikost plechu.
Opatrně přeneseme první těsto na plech vyložený pečicím papírem a potřeme ho náplní. Na náplň položíme druhý díl těsta a pečeme as 25 až 30 minut. Po vychladnutí potřeme polevou.
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso…
více o Španělské ptáčky trochu jinak
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o Paličkové cukroví – linecké
Vejce ušleháme se solamylem a ostatními přísadami. Do těstíčka naložíme naklepané řízky a necháme uležet do druhého dne…
více o Řízky v těstíčku Stella
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým…
více o Holandské řízky - smetanové