Na přípravu náplně vyšleháme žloutky s polovinou (75 g) moučkového cukru a vanilínovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Přimícháme tvaroh, pudinkový prášek a rozpuštěné máslo nebo margarín. Nakonec zlehka vmícháme sníh vyšlehaný z bílků a druhou polovinu moučkového cukru.
Na přípravu těsta promícháme mouku s kypřicím práškem do pečiva a kakaem, přidáme měkké máslo nebo margarín, moučkový cukr, žloutek a mléko a ručně vařečkou vypracujeme hladké těsto.
Těsto rozdělíme na dva díly. Každý díl rozválíme na pomoučené desce na velikost plechu. Pomocí válečku opatrně přeneseme první díl těsta na vymazaný a moukou posypaný plech. Těsto rovnoměrně potřeme tvarohovou náplní. Na tvarohovou náplň položíme druhý rozválený díl těsta. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Elektrická trouba: 180 °C, horkovzdušná trouba: 160 °C, plynová trouba: stupeň 3
Doba pečení: asi 25 minut
Moučník necháme vychladnout. Polevu rozpustíme podle návodu na obalu a moučník polijeme. Po ztuhnutí moučník nakrájíme na řezy.
TIP: Nůž před krájením namočíme do horké vody, poleva se bude lépe krájet.
kralika rozsekame na porce. Doprostred pekace polozime kachnu okolo nasklademe porce kralika, pridame nakrajenou cibuli…
více o Kachna pecena s kralikem
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky cca 1 cm široké. Pekáček vymažeme tukem (sádlo či olej). Na pekáček vyskládáme…
více o Zapečené brambory se šlehačkou
Na rozpáleném másle zpěníme mouku, zalijeme vodou nebo vývarem, dochutíme solí a octem, přidáme celé nové koření, pepř…
více o Kulajda se zastřeným vajíčkem