Na přípravu náplně vyšleháme žloutky s polovinou (75 g) moučkového cukru a vanilínovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Přimícháme tvaroh, pudinkový prášek a rozpuštěné máslo nebo margarín. Nakonec zlehka vmícháme sníh vyšlehaný z bílků a druhou polovinu moučkového cukru.
Na přípravu těsta promícháme mouku s kypřicím práškem do pečiva a kakaem, přidáme měkké máslo nebo margarín, moučkový cukr, žloutek a mléko a ručně vařečkou vypracujeme hladké těsto.
Těsto rozdělíme na dva díly. Každý díl rozválíme na pomoučené desce na velikost plechu. Pomocí válečku opatrně přeneseme první díl těsta na vymazaný a moukou posypaný plech. Těsto rovnoměrně potřeme tvarohovou náplní. Na tvarohovou náplň položíme druhý rozválený díl těsta. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Elektrická trouba: 180 °C, horkovzdušná trouba: 160 °C, plynová trouba: stupeň 3
Doba pečení: asi 25 minut
Moučník necháme vychladnout. Polevu rozpustíme podle návodu na obalu a moučník polijeme. Po ztuhnutí moučník nakrájíme na řezy.
TIP: Nůž před krájením namočíme do horké vody, poleva se bude lépe krájet.
Čokoládu rozlámeme na kousky a dáme do kastrolku. Přidáme máslo a necháme na mírné teplotě rozpustit, během rozpouštění…
více o Čokoládový dort bez mouky
Z oleje, česneku a koření (já používám drcený pepř, trošku chilli, koriandr a drcený kmín) připravíme marinádu, kotlety…
více o Božské vepřové kotletky
Mouku smícháme s pepřem a majoránkou, játra překrájíme na půlky. Jednotlivé kousky obalíme v mouce s kořením, zavineme…
více o Zapečená (nejen) krůtí játra