Ausburské řezy

2.83

hodnoceno: 12
Příprava: 40 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Náplň
    • 3
      lžíce máslo rozpuštěné
    • 150
      g moučkový cukr
    • 3
      ks žloutek
    • vanilkový cukr
    • 4
      ks bílek
    • vanilkový pudink
    • 500
      g tvaroh
  • Těsto
    • 250
      g máslo měkké
    • 400
      g hladká mouka
    • 3
      lžíce mléko
    • 150
      g moučkový cukr
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 3
      lžíce kakao zarovnané
  • Zdobení
    • čokoládová mléčná poleva

Postup přípravy receptu

  • Řezy jsou na plech 30×40cm.
  • Na přípravu náplně vyšleháme žloutky s polovinou (75 g) moučkového cukru a vanilínovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Přimícháme tvaroh, pudinkový prášek a rozpuštěné máslo nebo margarín. Nakonec zlehka vmícháme sníh vyšlehaný z bílků a druhou polovinu moučkového cukru. 
  • Na přípravu těsta promícháme mouku s kypřicím práškem do pečiva a kakaem, přidáme měkké máslo nebo margarín, moučkový cukr, žloutek a mléko a ručně vařečkou vypracujeme hladké těsto.
  • Těsto rozdělíme na dva díly. Každý díl rozválíme na pomoučené desce na velikost plechu. Pomocí válečku opatrně přeneseme první díl těsta na vymazaný a moukou posypaný plech. Těsto rovnoměrně potřeme tvarohovou náplní. Na tvarohovou náplň položíme druhý rozválený díl těsta. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
  • Elektrická trouba: 180 °C, horkovzdušná trouba: 160 °C, plynová trouba: stupeň 3
  • Doba pečení: asi 25 minut
  • Moučník necháme vychladnout. Polevu rozpustíme podle návodu na obalu a moučník polijeme. Po ztuhnutí moučník nakrájíme na řezy.
  • TIP: Nůž před krájením namočíme do horké vody, poleva se bude lépe krájet.
Zařazení: Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: