Na přípravu náplně vyšleháme žloutky s polovinou (75 g) moučkového cukru a vanilínovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Přimícháme tvaroh, pudinkový prášek a rozpuštěné máslo nebo margarín. Nakonec zlehka vmícháme sníh vyšlehaný z bílků a druhou polovinu moučkového cukru.
Na přípravu těsta promícháme mouku s kypřicím práškem do pečiva a kakaem, přidáme měkké máslo nebo margarín, moučkový cukr, žloutek a mléko a ručně vařečkou vypracujeme hladké těsto.
Těsto rozdělíme na dva díly. Každý díl rozválíme na pomoučené desce na velikost plechu. Pomocí válečku opatrně přeneseme první díl těsta na vymazaný a moukou posypaný plech. Těsto rovnoměrně potřeme tvarohovou náplní. Na tvarohovou náplň položíme druhý rozválený díl těsta. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Elektrická trouba: 180 °C, horkovzdušná trouba: 160 °C, plynová trouba: stupeň 3
Doba pečení: asi 25 minut
Moučník necháme vychladnout. Polevu rozpustíme podle návodu na obalu a moučník polijeme. Po ztuhnutí moučník nakrájíme na řezy.
TIP: Nůž před krájením namočíme do horké vody, poleva se bude lépe krájet.
Uděláme kvásek z cukru droždí a mléka. Jakmile vzejde (dělá se pěna), tak zaděláme vláčné těsto přidáním ostatních…
více o Borůvkový koláč mojí babičky
Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme na proužky nakrájenou hlívu, posypeme mletou sladkou paprikou, pokmínujeme…
více o Polévka z hlívy ústřičné
Omytý lilek nakrájíme na větší kostky, osolíme, dáme do sítka a necháme 30 min "vypotit". Poté ho důkladně opláchneme…
více o Pikantní losos na zelenině
Všechnu zeleninu si omyjeme a nakrájíme.
Nakrájenou zeleninu si rozdělíme do 5-ti misek a můžeme podávat samotné či s…
více o Zeleninový salát Barevňák