Babiččin houskový knedlík

2

hodnoceno: 9
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • sůl
    • 1
      ks vejce
    • 2
      dl mléko
    • hrubá mouka
    • 4
      ks rohlík

Postup přípravy receptu

  • Suché pečivo nakrájíme na kostičky (cca 1 cm). Pokud je pečivo čerstvé, je dobré jej nakrájet na kostičky předem a nechat oschnout. Kostičky zalijeme mlékem s vajíčkem – čím lépe rozmícháte, tím lépe budou knedlíky držet pohromadě. Takto zalité kostičky necháme odležet 20 minut. Směs je ale dobré alespoň jednou jemně promíchat, aby kostičky nasákly rovnoměrně.
  • Po 20 minutách přidáme hrubou mouku – asi velkou hrst (tak, aby směs byla stále lepivá, ale držela pohromadě) a začneme tvarovat knedlíky, asi 7 cm široké šišky.
  • Knedlík před vložením do vařící vody dobře uplácáme, aby držel pohromadě. Voda by měla vařit mírně, ne příliš, aby se knedlíky nerozpadly. Poté se knedlík vaří celkem 15 minut bez pokličky, po 8 minutách ho obrátíme v hrnci, aby se provařil rovnoměrně.
  • TIP: Pokud se rozhodnete dělat knedlíky do zásoby, například z 12 rohlíků, je dobré odměřit si mléko tak, že nejprve do odměrky dáte 1 vejce a teprve pak dolijete mléko do 6 dl. Poté přidáte 3 vejce dle receptu.
Zařazení: Knedlíky

Podobné recepty

Použité suroviny: Hrubá mouka Mléko Rohlík Sůl Vejce

Doporučujeme

Další doporučené recepty: