Suché pečivo nakrájíme na kostičky (cca 1 cm). Pokud je pečivo čerstvé, je dobré jej nakrájet na kostičky předem a nechat oschnout. Kostičky zalijeme mlékem s vajíčkem – čím lépe rozmícháte, tím lépe budou knedlíky držet pohromadě. Takto zalité kostičky necháme odležet 20 minut. Směs je ale dobré alespoň jednou jemně promíchat, aby kostičky nasákly rovnoměrně.
Po 20 minutách přidáme hrubou mouku – asi velkou hrst (tak, aby směs byla stále lepivá, ale držela pohromadě) a začneme tvarovat knedlíky, asi 7 cm široké šišky.
Knedlík před vložením do vařící vody dobře uplácáme, aby držel pohromadě. Voda by měla vařit mírně, ne příliš, aby se knedlíky nerozpadly. Poté se knedlík vaří celkem 15 minut bez pokličky, po 8 minutách ho obrátíme v hrnci, aby se provařil rovnoměrně.
TIP: Pokud se rozhodnete dělat knedlíky do zásoby, například z 12 rohlíků, je dobré odměřit si mléko tak, že nejprve do odměrky dáte 1 vejce a teprve pak dolijete mléko do 6 dl. Poté přidáte 3 vejce dle receptu.
Maso omyjeme, prošpikujeme nudličkami párků, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájenou nadrobno osmažíme na oleji, maso na…
více o Frankfurtská hovězí pečeně
Stehna opepříme, potřeme solí, česnekem, oreganem a citrónovou šťávou. Poprášíme je moukou a na oleji rychle osmahneme.…
více o Kuřecí stehna se zeleninou
Na velmi malé kostičky nakrájíme šunkový salám, cibuli a vejce uvařená na tvrdo. Přidáme tavený sýr, majolku a hořčici…
více o Dobrá pomazánka na chlebíčky
Řádně očištěnou a omytou kachnu důkladně nasolíme a dáme do pekáče břichem dolů. Můžeme odříznout křídla a dát je do…
více o Pekingská kachna dle Robina