Babiččin sádlový koláč

3.12

hodnoceno: 8
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Těsto
    • 230
      g sádlo
    • 6
      ks vejce 5–6
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 0,5
      balíček prášek do pečiva
    • kakao
    • 230
      g cukr
  • Poleva
    • mléko
    • moučkový cukr
    • citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  • Nejprve oddělíme žloutky od bílků. Ke žloutkům přidáme sádlo, cukr a mícháme do pěny. Z bílků ušleháme tuhý a pevný sníh, který střídavě s moukou (smíchanou s práškem do pečiva) přidáváme do těsta. Směs rozdělíme na 2 části. Do jedné z nich vmícháme metličkou kakao. Na sádlem vymazaný a moukou vysypaný plech dáváme lžící střídavě světlé a tmavé těsto. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme při 170 °C. Vychladlý koláč polijeme citronovou polevou.
  • Poleva: Do práškového cukru vmícháme šťávu z citronu (nebo kyselinu citronovou) a za stálého míchání ředíme horkým mlékem. Poleva je pak krásně bílá.
Zařazení: Moučníky Koláče

Podobné recepty

Doporučujeme

Chyba - Recepty Fitweb

Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.