Nejprve oddělíme žloutky od bílků. Ke žloutkům přidáme sádlo, cukr a mícháme do pěny. Z bílků ušleháme tuhý a pevný sníh, který střídavě s moukou (smíchanou s práškem do pečiva) přidáváme do těsta. Směs rozdělíme na 2 části. Do jedné z nich vmícháme metličkou kakao. Na sádlem vymazaný a moukou vysypaný plech dáváme lžící střídavě světlé a tmavé těsto. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme při 170 °C. Vychladlý koláč polijeme citronovou polevou.
Poleva: Do práškového cukru vmícháme šťávu z citronu (nebo kyselinu citronovou) a za stálého míchání ředíme horkým mlékem. Poleva je pak krásně bílá.
Ve větší míse smícháme všechny ingredience a vytvoříme hladké tekutější těsto. Na tukem vymazaný a strouhankou vysypaný…
více o Babiččin rychlý jablečný koláč
Uvařené brambory nastrouháme a přidáme všechny ingredience. Opepříme, osolíme a pořádně zamícháme.
Podáváme klasicky na…
více o Babiččin falešný tatarák
Ze 100 g cukru, 1 tvarohu, mléka, oleje, soli, mouky a prášku do pečiva uděláme vláčné těsto.
1/3 schováme na mřížky a…
více o Mřížkový rebarborový koláč
Rajčata nakrájejte na plátky a povařte při 750 W po dobu 6–8 minut, dokud se slupka neodděluje sama. Rajčata oloupejte…
více o Tomatová polévka – Jet Chef
Nejprve si banány oloupeme a pak rozkrojíme na půl a položíme na talířek. Mléko s kakaem pak spojíme, aby vznikl jakoby…
více o Banány s čokoládovou polevou
Salát očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Papriku zbavíme jádřince a nakrájíme ji na kostičky. Fazole a…
více o Pikantní fazolová pochoutka
Smícháme mouku, cukr, kakao a prášek do pečiva. Přidáme heru a mléko a vypracujeme hladké těsto. Dáme ho do lednice na…
více o Strouhaný koláč s tvarohem