Nejprve oddělíme žloutky od bílků. Ke žloutkům přidáme sádlo, cukr a mícháme do pěny. Z bílků ušleháme tuhý a pevný sníh, který střídavě s moukou (smíchanou s práškem do pečiva) přidáváme do těsta. Směs rozdělíme na 2 části. Do jedné z nich vmícháme metličkou kakao. Na sádlem vymazaný a moukou vysypaný plech dáváme lžící střídavě světlé a tmavé těsto. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme při 170 °C. Vychladlý koláč polijeme citronovou polevou.
Poleva: Do práškového cukru vmícháme šťávu z citronu (nebo kyselinu citronovou) a za stálého míchání ředíme horkým mlékem. Poleva je pak krásně bílá.
Ve větší míse smícháme všechny ingredience a vytvoříme hladké tekutější těsto. Na tukem vymazaný a strouhankou vysypaný…
více o Babiččin rychlý jablečný koláč
Uvařené brambory nastrouháme a přidáme všechny ingredience. Opepříme, osolíme a pořádně zamícháme.
Podáváme klasicky na…
více o Babiččin falešný tatarák
Nálev převaříme a necháme vychladnout. Každou okurku nakrojíme trochu nožem a vtlačíme do něj stroužek česneku. Takto…
více o Česnekové okurky sterilované
Z oleje a polohrubé mouky uděláme zásmažku a necháme ji vychladnout. Přidáme větší část kopru. Přidáme vodu. Rozmícháme…
více o Babiččina koprová omáčka