Babiččina chlebová polévka

2.67

hodnoceno: 3
Příprava: 30 minut
Porce: 3
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 50
      g máslo
    • 1
      l voda (nebo vývar)
    • 4
      lžíce hladká mouka
    • 1
      kostka masox
    • 3
      ks chleba (krajíčky staršího chleba)
    • olej (na pánev)

Postup přípravy receptu

  • 1. V hrnci rozpustíme máslo, nasypeme hladkou mouku a uděláme zlatou jíšku, kterou zalijeme vodou nebo vývarem a dobře rozmícháme, dokud se všechny hrudky jíšky nerozpustí.
  • 2. Vsypeme majoránku, kmín, opepříme, přidáme kostku masoxu a trošku dosolíme. Necháme projít varem.
  • 3. Na pánvi s rozehřátým olejem opečeme kostičky (větší) ze starého chleba.
  • 4. Na talíř nalijeme polévku a nasypeme opečené kostičky chleba.
  • Poznámka:
  • Lze zašlehat do polévky např. bílky :-)

Podobné recepty

Použité suroviny: Chleba Hladká mouka Máslo Masox Olej Voda

Doporučujeme

Další doporučené recepty: