Z oleje a polohrubé mouky uděláme zásmažku a necháme ji vychladnout. Přidáme větší část kopru. Zalijeme vodou a rozmícháme. Zahříváme za stálého míchání, až vznikne hladká kaše. Přidáme šlehačku, sůl, cukr a případně mléko. Na závěr dosypeme zbylou část kopru.
Do omáčky můžeme vložit hovězí maso z polévky nebo vejce natvrdo na prohřátí.
Dáme svařit 2/3 mléka, nejprve osolíme (díky tomu by se nám omáčka neměla později srazit) a dáme kopr. Ve zbylém mléce…
více o Koprová omáčka od maminky
Očištěné a nakrájené žampiony podusíme na másle, osolíme, okořeníme a zalijeme vroucí vodou z konvice. Přidáme kostky…
více o Krémová žampionová polévka
Přebrané, omyté a namočené fazole uvaříme s nadrobno nakrájenou cibulí, česnekem a bobkovým listem ve vodě v níž se…
více o Kovbojské fazole na slanině