
3.2
Dáme svařit 2/3 mléka, nejprve osolíme (díky tomu by se nám omáčka neměla později srazit) a dáme kopr. Ve zbylém mléce… více o Koprová omáčka od maminky
V hrnci si na lžíci oleje necháme rozpustit máslo, které zaprášíme moukou a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku.… více o Jednoduchá koprová omáčka z mléka
Houby zalijeme vodou a necháme několik hodin máčet. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou za stálého… více o Koprová kulajda
Původně byla architektkou, ale pak ji naprosto uchvátil svět cukrařiny. Seznamte se s Dinarou… Celý článek
Jahody jsou skvělé ovoce, jejich jedinou nevýhodou je, že dlouho nevydrží. Proto, když jich… Celý článek
Máte chuť upéct si o víkendu nějakou neobvyklou sladkost? Poradíme vám, jak si připravit… Celý článek
Hospoda Na Růžku, Na Statku nebo bar Na Náměstí mohou být skvělé, ale podniky s těmito názvy… Celý článek
Z droždí, cukru a trošky vlažného mléka uděláme kvásek, vmícháme do mouky, přidáme vejce, mléko a sůl a zpracujeme… více o Plundrové těsto
Všechny sypké přísady promícháme, přidáme ostatní a vymícháme polotekuté těsto. Dle potřeby přidáme mléko. Nalijeme do… více o Makovec se lněným semínkem
Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme vajíčko, trochu zahustíme strouhankou. Vymastíme formu SRNČÍ HŘBET. Dvěmi… více o Úžasná roláda z mletého masa v srnčím hřbetu
Okrájíme vršek brokolice, zbytek oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Povaříme do měkka v osolené vodě. Mezitím do… více o Sekaná s brokolicí
Vše rukama smícháme v míse. Přidáme sušené ovoce, rozinky, ořechy - vše podle chuti (já přidávám rozinky, brusinky,… více o Domácí zapékané müsli
1. Ve velkém hrnci uvařte těstoviny podle návodu na obalu (vodu si můžete ohřát v rychlovarné konvici, urychlíte si… více o Těstoviny se slaninou a houbami
Listové těsto si rozválíme a křížením překrájíme na trojúhelníky. Připravíme si maso, přidáme bylinky, česnek,… více o Mleté v listovém těstě
Vše smícháme ( vajíčka do pomazánky nastrouháme ) a dáme do ledničky vychladnout. Natíráme na chléb nebo jiné pečivo. více o Babiččina pomazánka
Pochoutka oblíbená hlavně mezi ženami. Pokud čekám návštěvu kamarádek, upeču zeleninu a k ní podávám tzatziki nebo… více o Pečená zelenina
Rajčata omyjeme a rozkrájíme na čtvrtiny. Cibuli očistíme a nasekáme. Vše osmahneme na olivovém oleji. Přidáme sůl,… více o Rajská polévka z čerstvých rajčat
1. K varu přivedeme vodu s dostatečným množstvím soli. 2. Kořenovou zeleninu omyjeme a cibuli oloupeme. 3. Do vařící… více o Křupavé vepřové koleno
Tuk utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem a žloutky. Přimícháme smetanu, mouhu smíchanou s práškem do pečiva a sníh z… více o Bábovka ze zakysané smetany