Ze surovin si zaděláme na těsto. Mléko přidáváme postupně, aby těsto nebylo řídké, ale tužší (budeme ho válet). Potom ho necháme v lednici tak 1/2 hodiny odpočinout.
Mezitím si připravíme náplň. Jablka pocukrujeme, pustí tak šťávu. Poté přidáme pudinkový prášek a promícháme. Dáme na chvíli do lednice místo těsta. To si rozdělíme na dvě poloviny a vyválíme na dvě stejné placky tak, aby se vešly do formy (plech nebo dortová forma). Jeden plát dáme do vymazané a vysypané formy. Poklademe na něj jablka a přiložíme druhý díl. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180–200 °C asi 30–40 minut.
Uděláme kvásek z cukru droždí a mléka. Jakmile vzejde (dělá se pěna), tak zaděláme vláčné těsto přidáním ostatních…
více o Borůvkový koláč mojí babičky
Na hlubokou pánev nalijeme 2-3 lžíce oleje, rozpálíme jej a po dávkách postupně přidáváme mleté maso. Hranatou vařečkou…
více o Skvělý masový závin k vínu
Špekáčky nakrojíme podélně, na koncích nakrojíme na ježka, naskládáme do zapékací mísy, zasypeme nakrájenou cibulí a…
více o Vepřové ala špekáčky na pivu
Rohlík namočíme v mléce, vymačkáme a smícháme s masem, 2 vejci a strouhaným sýrem. Osolíme, opepříme a dobře promícháme…
více o Vrstvený masový bochník