Na másle si zpěníme cibulku, přidáme najemno nakrájenou slaninu, klobásku a orestujeme. Až pěkně provoní, zalijeme vývarem (cca 1 litr), přidáme pokrájené brambory, bobkové listy, nové koření a vaříme, dokud brambory nezměknou. Zelí necháme okapat, můžeme pokrájet a přidáme do hrnce. Povaříme, osolíme, opepříme, přidáme 0,4 litru mléka s rozmíchanou moukou (máme -li, nahradíme Hraškou) a necháme zhoustnout.
Až zhoustne, přidáme na zjemnění 3 lžíce bílého jogurtu a dle chuti dochutíme. Možno přidat i lžíci cukru pro ty, co nemají rádi kyselé. Polévka je lehce pikantní, krásně hustá a výborná. Tento recept je osvědčený v naší rodině, věřím, že si pochutnáte také.
Smíchá se mouka s práškem do pečiva, přidá cukr, skořice, ořechy, nakrájená jablka a nakonec vejce. Vše se smíchá a…
více o Jiřinčina skořicová bábovka
Slaninu a cibuli nakrájíme na jemno a osmahneme na másle, přidáme 1 l vývaru na kostičky nakrájené oloupané brambory a…
více o Americká kukuřičná polévka
Vymačkanou pomerančovou a citronovou šťávu smícháme s rumem. Uvaříme v hrnci čaj, rozmícháme v něm cukr,přidáme jablko…
více o Vánoční punč paní doktorové
Trochu zatvrdlé housky nakrájíme na tenké plátky (3-4 mm), mléko nalijeme v nízké vrstvě na mělký talíř a 1/3 plátků…
více o Žemlovka s jablky a tvarohem